Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Centrala Electrică de Termoficare din Tudor Vladimirescu va fi dotată cu motoare termice

Centrala Electrică de Termoficare din Tudor Vladimirescu va fi dotată cu motoare termice.

Primăria Iași a depus proiectul pentru achiziția de motoare termice care vor fi montate la Centrala Electrică de Termoficare (CET) din Tudor Vladimirescu. Inițiativă trasată pe o linie de finanțare a Ministerului Energiei, în cadrul unui apel necompetitiv.

Devizul de lucrări arată o valoare totală a proiectului de peste 190 milioane lei. Dar TVA (31 mil. lei) este deductibilă. Iar marja de implementare (constituită pentru a acoperi eventuale diferențe de cost dacă cresc iar prețurile în construcții) trece pragul de 30 milioane lei. Astfel, valoarea reală a investiției este în jurul sumei de 130 milioane lei. Cu o contribuție de 17 milioane lei din partea Primăriei, potrivit apix.

Citește și Școală de vară „Viitor student la USV Iași”, în perioada 24 – 28 iunie 2024

Proiectul va fi finanțat prin intermediul Fondului de modernizare, un program derulat de Ministerul Energiei. Primăria are șanse reale să atragă banii: fondurile sunt alocate pe principiul „primul venit, primul servit” – municipalitatea a depus proiectul la 20 minute de la deschiderea apelului, iar proiectul este deja în evaluare tehnică și financiară.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat

Primăria Iași

iulie 12, 2024

CTP adoptă măsuri pentru a combate efectele...
Primăria Iași
Primăria Iași

iulie 12, 2024

Cupolă de „foc” peste județ în acest...
Primăria Iași

iulie 12, 2024

Orașul tramvaielor pictate: Tramvaiul Franței la Iași....