Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Centru de colectare cu aport voluntar

Centru de colectare cu aport voluntar. În ultima ședință a consiliului local Holboca, consilierii au votat pentru aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici privind proiectul.

“Înființare centru de colectare prin aport voluntar (CAV) în comuna Holboca”. Proiectul în valoare de 4 milioane de lei a obținut o finanțare nerambursabilă, cu bani europeni, prin Planul Național de Redresare și Rezilienț. Acesta este în cadrul componentei care privește managementul deșeurilor, respectiv dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor. Contribuția, din bugetul local, este de 500.000 de lei.

Citește și un alt articol: ”Pădurile” lui Iulian Dascălu.

CAV-ul va fi amplasat în apropiere de CET Holboca și va funcționa ca o platformă permanentă pentru colectarea deșeurilor voluminoase și periculoase. Acestea sunt deșeuri care momentan sunt fie colectate gratuit în cadrul celor două campanii desfășurate din poartă-n poartă (primăvara și toamna), fie trebuie duse de cetățeni la centrul de colectare dedicat din municipiul Iași. Prin înființarea acestui centru, fiecare locuitor al comunei va putea duce oricând acolo deșeurile de mari dimensiuni. În același timp și pe cele încadrate ca fiind periculoase. Acest lucru, fără să mai aștepte campaniile sezoniere de colectare sau să se deplaseze până la Iași. Este vorba despre deșeuri care nu pot fi puse în pubelele individuale sau cele colective de la blocuri. Dar și precum mobilă veche, textile, echipamente electrice și electronice, baterii uzate, anvelope uzate deșeuri de grădină sau deșeuri din construcții și demolări.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

Primăria Popricani
Primăria Iași

iulie 12, 2024

CTP adoptă măsuri pentru a combate efectele...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/bd36622087de43c269b31298e400c7d9.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130