Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică

Restructurarea Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Hârlău prelungită cu un an. Consilierii județeni au aprobat prelungirea cu un an pentru restructurarea Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică, în cadrul ședinței din 29 ianuarie. Deși inițial acest demers trebuia finalizat la sfârșitul anului precedent, termenul limită a fost extins până la sfârșitul anului 2024. Asta printr-o ordonanță de urgență a Guvernului.

Vezi și: Reparațiile la una dintre cele patru clădiri ale Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie au fost finalizate

Conform planului de restructurare, sunt programate achiziționarea a zece case. Două fiind deja cumpărate în orașul Hârlău și împrejurimi, precum și în municipiul Iași și împrejurimi, pentru transferul a 96 de beneficiari.

47 de beneficiari vor fi transferați în Centrele Mihail Sadoveanu și Sfântul Stelian din Pașcani. Alți 50 de oameni cu dizabilități vor fi direcționați către Centrul Petru Rareș din Hârlău. Este important de menționat că în prezent, centrul rezidențial din Hârlău asigură îngrijirea a 193 de beneficiari de diverse vârste și cu afecțiuni variate. Din aceștia, 175 sunt persoane declarate fără discernământ prin sentințe civile.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...