Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Centrul Expozițional „Moldova” urmează să fie modernizat din punct de vedere termic

Centrul Expozițional „Moldova” urmează să fie modernizat din punct de vedere termic.

Clădirea Centrului Expozițional „Moldova” va fi reabilitată termic. Mai multe spații vor fi reproiectate și amenajate pentru a putea oferi o mai mare atractivitate pentru firmele care doresc să-și desfășoare activitatea în locațiile respective, un proiect de hotărâre în acest sens urmând a fi supus spre dezbatere și aprobare în ședința de miercuri, 29 mai, a Consiliului Județean.

Aleșii vor trebui, astfel, să se pronunțe în legătură cu aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Refuncționalizare Centru Expozițional Moldova — în vederea creşterii eficientei energetice”.

„Clădirea Centrului Expozițional Moldova în forma actuală prezintă la interior spaţii ample de expunere ce nu pot fi valorificate corespunzător din cauza dimensiunilor prea mari şi a imposibilităfii găsirii unui scenariu de utilizare integrală. Interiorul are un aspect industrial şi nu dispune de lumina naturală necesară şi nu are o relaţie cu exteriorul din cauza raportului plin-gol în favoarea plinului al perefilor de închidere (exteriori).

Citiți și Apă după program în zona Pașcani

Din punct de vedere al eficienței energetice, spațiul este necorespunzător. Clădirea nu are suficientă masă termică şi este greu de climatizat, încălzit sau răcit, deoarece spaţiile interioare sunt deschise către spalii majore, iar închiderile exterioare sunt realizate din panouri. Prin Avizul nr. 4 din 16.05.2024 al Consiliului Tehnico Economic din cadrul Consiliului Judefean Iaşi s-au aprobat Doctunentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție precum şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investifie Refuncționalizare Centru Expozifional Moldova — în vederea creşterii eficienfei energetice”, se arată în nota de fundamentare care însoțește proiectul de hotărâre.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...