Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Cercetat pentru trafic de droguri de risc și mare risc

Un bărbat de 33 de ani din Iași este investigat pentru trafic de droguri, după ce a fost prins cu stupefiante. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii DIICOT, îl suspectează de introducerea ilegală în țară și trafic de droguri de risc și mare risc.

Ancheta a relevat că, în septembrie 2024, bărbatul ar fi achiziționat din Spania 50 de comprimate de ecstasy și 2 grame de cocaină. Drogurile urmau să fie vândute pe piața neagră din România. Individul a fost prins în flagrant în comuna Valea Lupului, județul Iași, în timp ce transporta drogurile ascunse într-un pachet trimis prin curier.

În urma percheziției domiciliare, polițiștii au descoperit și 1,5 kilograme de cannabis, alături de alte probe incriminatoare. De asemenea, au fost găsite un cântar electronic, 10.000 de euro și 9.500 de lei. Suma provenind, cel mai probabil, din activități ilegale.

Vezi și: Incendiatorul de la Camera Deputaților a fost prins.

Pe 17 septembrie 2024, suspectul a fost reținut pentru 24 de ore. A doua zi, procurorii au cerut arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Cererea a fost prezentată Tribunalului Iași, unde urmează să fie analizată.

Operațiunea a fost desfășurată cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. În ciuda acuzațiilor, suspectul beneficiază de toate drepturile legale, inclusiv de prezumția de nevinovăție.

Aceasta este una dintre acțiunile recente ale autorităților din Iași, menite să combată traficul de droguri în județ. Ancheta continuă, iar autoritățile încearcă să stabilească sursa exactă a drogurilor și rețeaua din care făcea parte suspectul.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...