Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Ceremonie militară și religioasă în Piața Unirii, de Ziua Unirii Principatelor Române

Ceremonie militară și religioasă în Piața Unirii, de Ziua Unirii Principatelor Române.

Ziua Unirii Principatelor Române va fi marcată la Iași printr-o ceremonie militară și religioasă organizată în data de 24 Ianuarie, în Piața Unirii – Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, începând cu ora 11.00.

Invităm toți ieșenii, într-o zi plină de semnificație și istorie, la o serie de manifestări pregătite pentru a marca așa cum se cuvine Ziua Unirii Principatelor Române. Se împlinesc 165 de ani de la înfăptuirea unirii și ne dorim să sărbătorim împreună acest moment deosebit de important pentru Iași și România. În cadrul ceremoniei militare vor participa militari și angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, de la Brigada 15 Mecanizată, Batalionul 151 Infanterie, Batalionul 53 Comando ”Smaranda Brăescu” Bacău, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Iași, Colegiul Liceal Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș Fălticeni”, a declarant Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași.

Citește și Pe 27 și 28 ianuarie, teatrul liric ieșean programează, cu distribuții diferite, spectacolul „Spărgătorul de nuci”

Peste 330 de militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale și angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor defila pe strada Cuza Vodă.

În funcție de condițiile meteorologice, ne dorim ca parada să fie completată cu un survol al unor elicoptere ale Ministerului Apărării Naționale. Seara va avea loc tradiționala Ceremonie de Retragere cu Torțe, începând cu ora 18:00 pe traseul Muzeul Unirii – B-dul Ștefan cel Mare și Sfânt – Str. Palat – Palatul Culturii, a completat prefectul județului Iași.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...