Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Cinci blocuri vor fi reabilitate cu fonduri europene

Câștigătorii licitației pentru lucrările de reabilitare sunt două firme care au semnat deja contractual cu Primăria Iași. Cele cinci blocuri sunt construite în perioada 1968-1988 şi au o suprafaţă desfăşurată totală de circa 25.000 mp, jumătate fiind arie încălzită. Locatarii din blocurile S4 din str. Ciurchi nr. 109A, D4 de pe str. Oancea nr. 34, Z4 din bd. Nicolae Iorga nr. 30, B3 („Gulliver”) de pe bd. Ştefan cel Mare nr. 4 şi blocul „Carmen” – turnul de pe bd. Independenţei nr. 2 se vor bucura de izolarea fațadelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare, termoizolarea planşeului de la ultimul nivel sau reabilitarea şarpantelor.

Citește și despre: Cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară românească.

Mai mult decât atât, blocurile respective vor beneficia și de stații de încărcare pentru autoturismele electrice. Izolarea termică a imobilelor va fi făcută cu plăci din polistiren. Potrivit documentaţiei de licitaţie, în toate cazurile va fi refăcut sistemul de preluare a apelor meteorice şi va înlocuită tâmplăria exterioară.

De asemenea, vor fi montate sisteme de ventilare controlată a aerului şi va fi modernizată instalaţia de distribuţie a agentului termic prin montarea robinetelor cu cap termostatic la radiatoare şi a robinetelor de presiune diferenţială la baza coloanelor de încălzire.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primaria Miroslava

septembrie 29, 2023

Siguranța elevilor este o prioritate pentru Primăria...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Criza abandonului animalelor de companie: Iașul se...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Consiliul Local va avea astăzi în dezbatere,...
Primăria Iași

septembrie 28, 2023

În acest an, Sărbătorile Iaşului promit o...