Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Cinci stații self-service de reparații biciclete vor fi instalate în Iași

Cinci stații self-service de reparații biciclete vor fi instalate în Iași.

Primăria Municipiului Iași va încheia un parteneriat cu Asociația Outventure pentru a instala 5 stații self-service de reparații biciclete. Conform argumentării proiectului, colaborarea dintre părți face parte din proiectul „MIXFIX („2 roți pentru toți”)”, finanțat prin Programul pentru implicare și inovare civică (PIIC), inițiat de Asociația „Civica”, cu sprijinul partenerilor, în vederea instalării a 5 stații multifuncționale de reparații biciclete.

Conform acordului, Asociația Outventure se obligă să doneze Primăriei Municipiului Iași bunuri în valoare de 27.970, 95 lei la finalizarea proiectului și să identifice locații pentru cele 5 stații, respectiv Parcul „Regina Maria”, Parcul „Piața Independenței”, Parcul Verde „Târgușor”, CUG 1 și Piața Voievozilor.

Municipiul Iași va oferi spațiile necesare pentru instalarea stațiilor în domeniul public

Creșterea interesului pentru biciclete în ultima perioadă este evidentă, fără a fi disponibile date statistice precise din lipsa unui istoric de colectare a acestora. Totuși, se remarcă o creștere a discuțiilor pe această temă în spațiul public, iar bicicleta devine tot mai prezentă în media și în discursurile publice.

Avantajul utilizării bicicletei în mediul urban este dat de densitatea populației din orașele românești. În Iași, distanța maximă între limitele municipiului este de aproximativ 10 kilometri, iar distanța medie de deplasare este de 3-5 kilometri.

Municipiul Iași depune eforturi pentru îmbunătățirea opțiunilor de transport, inclusiv prin achiziționarea de mijloace de transport cu emisii reduse sau zero de carbon.

Citește și Trei liceeni cu rezultate excepționale au fost selectați în programului educațional Creatori de Viitor

De asemenea, se implementează proiecte precum Iași Velo City, care include 54 de stații de îmbarcare și închiriere de biciclete, 35 de parcări private pentru biciclete, 11 stații de service, precum și biciclete electrice și mecanice destinate diferitelor categorii de utilizatori. Totodată, se promovează politicile pentru autovehiculele electrice și extinderea zonelor pietonale în oraș.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...