Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Clădirea Gării Internaționale Nicolina, în paragină: CFR promite reabilitarea prin PNRR

Clădirea Gării Internaționale Nicolina din Iași se află într-o stare avansată de degradare, fiind abandonată de către CFR. Imobilul reprezintă un pericol pentru trecători, deoarece bucăți de tencuială se desprind, fără a exista indicatoare de avertizare. Construită în anii ’50, gara nu mai este utilizată în scopul inițial. Starea sa actuală reflectă lipsa de întreținere din partea autorităților.

Potrivit unui proiect CFR, clădirea Gării Nicolina ar urma să fie reabilitată în cadrul modernizării căii ferate Roman – Iași – frontieră, printr-un program finanțat din PNRR. În cadrul acestui proiect, vor fi construite facilități noi, precum peroane, copertine, un pasaj pietonal suprateran și alte clădiri administrative. Inclusiv o nouă clădire pentru călători. Proiectul include și lucrări de sistematizare a terenului și împrejmuiri, ceea ce va transforma zona într-un punct feroviar modern.

Vezi și: „Crater” apărut pe drumul județean 207A din Sinești.

Noua clădire destinată călătorilor va include toate spațiile necesare: casă de bilete, sală de așteptare, grupuri sanitare și spații administrative pentru personalul gării, conform descrierii din proiect. Această reabilitare este așteptată să aducă o schimbare majoră în infrastructura feroviară din zonă, integrând-o în rețeaua modernizată a căii ferate naționale.

Până la implementarea acestor lucrări, însă, clădirea Gării Nicolina rămâne într-o stare periculoasă, iar autoritățile nu au luat măsuri imediate pentru a preveni eventualele accidente cauzate de degradarea avansată a structurii. Sursa: apix.ro

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...