Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Colecție unică expusă la Iași

Colecție unică expusă la Iași. Expoziția „Spectacolul Naturii” este găzduită de Galeriile „Dumitru I. Grumăzescu” de pe strada Lăpușneanu din Iași. Evenimentul, adus de Muzeul Național Brukenthal din Sibiu și organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Ministerului Culturii. Acesta reprezintă un rezultat al colaborării între Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași și Muzeul Național Brukenthal.

Aurica Ichim, managerul Muzeului Municipal „Regina Maria”, subliniază că expoziția reflectă diversitatea naturii, oferind o privire asupra colecțiilor de minerale, malacologie, entomologie și ornitologie deținute de Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu, parte a Muzeului Național Brukenthal.

Citește și: Primăria Iași accelerează procesul de eliminare a autovehiculelor poluante din oraș

Colecție unică expusă la Iași

Alexandru Chituță, managerul Muzeului Național Brukenthal, explică că această expoziție, care include și Herbarul Baussner, cel mai vechi ierbar din Europa de Sud-Est, este una dintre primele de acest tip realizate în România.

Primarul Mihai Chirica a apreciat gestul Muzeului Brukenthal de a aduce la Iași aceste piese valoroase, subliniind importanța colaborării pentru îmbogățirea patrimoniului cultural local și pentru studiul științific.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...