Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Comuna Miroslava extinde perioada de concesionare a unui teren

Primăria Miroslava a extins perioada de concesionare a unui teren de 2,2 hectare de la 10 la 25 de ani pentru a atrage investiții în amenajarea unui parc fotovoltaic. O licitație a fost deja organizată, dar anulată deoarece a existat un singur ofertant, scrie APIX.ro. Compania a solicitat prelungirea perioadei de concesionare. Totodată a avut în vedere valoarea investiției cuprinsă între 700.000 și 1,8 milioane de euro.

„Se aprobă durata contractului de concesiune la 25 de ani, începând cu data semnării contractului de către părți, cu posibilitatea prelungirii prin act adițional, în condițiile legii,” se specifică într-o hotărâre recent adoptată de Consiliul Local Miroslava.

Citeșteb și: Rezultatele LOTO de duminică, 7 iulie.

Perioada de concesionare coincide cu durata medie de funcționare a unui parc fotovoltaic. APIX.ro a scris la sfârșitul anului trecut despre intenția primăriei de a concesiona terenul.

„Se aprobă prețul de pornire la licitație, reprezentând contravaloarea redevenței, de 43.560 lei/an pentru întreaga suprafață”. Toate acestea se menționau în hotărârea Consiliului Local Miroslava, prin care a fost decisă concesionarea. Conform raportului de evaluare din octombrie, valoarea de piață a terenului este de 1,1 milioane lei (219.316 euro, respectiv 1 euro/mp). În ultimii ani, județul Iași a văzut un val de investiții în parcuri fotovoltaice și eoliene. Totodată a atras companii de renume din țară și străinătate.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...