Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Comuna Miroslava extinde perioada de concesionare a unui teren

Primăria Miroslava a extins perioada de concesionare a unui teren de 2,2 hectare de la 10 la 25 de ani pentru a atrage investiții în amenajarea unui parc fotovoltaic. O licitație a fost deja organizată, dar anulată deoarece a existat un singur ofertant, scrie APIX.ro. Compania a solicitat prelungirea perioadei de concesionare. Totodată a avut în vedere valoarea investiției cuprinsă între 700.000 și 1,8 milioane de euro.

„Se aprobă durata contractului de concesiune la 25 de ani, începând cu data semnării contractului de către părți, cu posibilitatea prelungirii prin act adițional, în condițiile legii,” se specifică într-o hotărâre recent adoptată de Consiliul Local Miroslava.

Citeșteb și: Rezultatele LOTO de duminică, 7 iulie.

Perioada de concesionare coincide cu durata medie de funcționare a unui parc fotovoltaic. APIX.ro a scris la sfârșitul anului trecut despre intenția primăriei de a concesiona terenul.

„Se aprobă prețul de pornire la licitație, reprezentând contravaloarea redevenței, de 43.560 lei/an pentru întreaga suprafață”. Toate acestea se menționau în hotărârea Consiliului Local Miroslava, prin care a fost decisă concesionarea. Conform raportului de evaluare din octombrie, valoarea de piață a terenului este de 1,1 milioane lei (219.316 euro, respectiv 1 euro/mp). În ultimii ani, județul Iași a văzut un val de investiții în parcuri fotovoltaice și eoliene. Totodată a atras companii de renume din țară și străinătate.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Popricani
Primăria Iași

iulie 12, 2024

CTP adoptă măsuri pentru a combate efectele...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/ec5a71086248086c9f7fb83221e5a42f.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130