Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Concursul de soluții pentru revitalizarea zonei Depou CTP Gară

Concursul de soluții pentru revitalizarea zonei Depou CTP Gară. Zona Depou CTP Gară va beneficia de un concurs de soluții pentru revitalizare urbană, care se va desfășura între 13 septembrie și 29 octombrie. Documentația necesară pentru acest proiect a fost completată, iar bugetul local alocat pentru reabilitarea și refuncționalizarea spațiului de 3,3 ha este de 1,7 milioane de lei pentru anul 2024. Proiectul vizează transformarea zonei într-un spațiu modern, cu facilități recreative, educaționale, spații verzi și parcări subterane.

Citește și: Ciclonul care provoacă distrugeri în Europa se va abate și asupra României

Peste 2.500 de cetățeni au contribuit cu propuneri printr-un sondaj de opinie realizat în martie-aprilie 2024. Aceste propuneri au fost discutate în cadrul unor dezbateri publice organizate în aprilie, cu participarea specialiștilor și a comunității locale. Întâlnirile de lucru cu experții au fost esențiale pentru pregătirea concursului, asigurându-se astfel că proiectul răspunde nevoilor și dorințelor locuitorilor.

Revitalizarea Depou CTP Gară are ca obiectiv nu doar îmbunătățirea aspectului vizual al zonei, dar și creșterea calității vieții. Toate acestea prin crearea unui spațiu accesibil și sustenabil. Prin această inițiativă, se dorește să se ofere un spațiu plăcut și funcțional, care să servească tuturor vârstele și să contribuie la dezvoltarea durabilă a orașului.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...