Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Consiliul Județean Iași și-a ales vicepreședinții

Consiliul Județean Iași și-a ales vicepreședinții. În cadrul unei ședințe „de îndată” a Consiliului Județean Iași, consilierii liberali Marius Dangă și Sorin Afloarei au fost realeși în funcțiile de vicepreședinți. Ședința a avut loc cu participarea a doar 17 din cei 36 de consilieri. Voturile au fost exprimate de 14 consilieri liberali, doi de la PMP și unul de la Forța Dreptei. Consilierii PSD, AUR și USR au ales să nu participe la vot.

Legalitatea ședinței va fi contestată. Grupul PSD a anunțat că va depune o cerere de verificare a modului în care s-au desfășurat procedurile. Aceștia susțin că nu toate mandatele consilierilor au fost validate. Ceea ce ridică semne de întrebare asupra corectitudinii ședinței și voturilor.

citește și: Consiliul Județean Iași își mută temporar activitatea într-un nou sediu

Președintele Consiliului Județean Iași, care face parte din Partidul Național Liberal, a declarat că alegerea celor doi vicepreședinți este importantă pentru continuarea proiectelor de dezvoltare a județului, inclusiv a Aeroportului și a șoselei de centură. Totuși, consilierii PSD și AUR au părăsit sala înaintea votului, invocând motive politice.

De cealaltă parte, opoziția a criticat modul în care s-a obținut majoritatea necesară pentru vot, considerând că aceasta s-a realizat cu o prezență minimă de consilieri. Aceștia au acuzat că proiectele de urgență, cum ar fi cel referitor la șoseaua de centură, au fost utilizate pentru a forța obținerea unei majorități.

În ciuda disputelor, opoziția a subliniat că va susține în continuare proiectele care contribuie la dezvoltarea județului Iași. Totodată, consideră că procedurile din ședința de astăzi trebuie reevaluate din punct de vedere legal.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

UAIC vs TUIASI. Miza: Palatul Universitar. Universitatea...