Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Consiliul Local a votat! Vom avea Sală Polivalentă

Consiliul Local a votat! Vom avea Sală Polivalentă. În ultima ședință, consilierii locali au dat undă verde pentru construirea unei săli de sport de nivel internațional. Clădirea urmează să fie construită în următorii 3 ani, astfel că ieșenii vor mai avea de așteptat până când vor vedea noua sală. Valoarea totală a proiectului este de aproape de 100 de milioane de euro. Construcția va fi în zona Moara de Vânt, după care se vor amenaja toate căile de acces necesare.

Proiectul „Construire sală de sport competiţională de nivel internaţional” va oferi condiţii optime pentru desfăşurarea de activităţi sportive. Vor fi posibile organizările unor competiţii internaţionale oficiale majore și a pregătirii echipelor sportive de performanţă. Clădirea Sălii Polivalente îşi va prelua rolul de principală facilitate pentru competiţii şi spectacole cu public la nivelul Municipiului laşi si a zonei periurbane a acestuia.
Citiți și: Terenuri de sport în județ cu bani de la CJ.

Sala va fi folosită în permanenţă ca bază de antrenament pentru sportivi: handbal, baschet, volei (atât echipele oficiale ale cluburilor cât şi juniori, grupe pregătitoare, etc). Zonele funcţionale de bază sunt: sală pentru competiţii şi spectacole – acoperind întreaga suprafaţă a clădirii; spaţii pentru sportivi şi oficialii meciurilor; spaţii pentru presă şi stafful conex competiţiilor; spaţii conexe pentru public. Durata estimată de realizare a proiectului este de 36 luni.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...