Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Consiliul local Hârlău aprobă parcul eolian de 80 de milioane de euro

Consiliul local Hârlău a dat undă verde proiectului parcului eolian, o investiție de 80 de milioane de euro. Planul Urbanistic Zonal a fost aprobat în ședința din septembrie. La această ședință au participat Florin Constantinescu, reprezentantul firmei ACK Pașcani, și reprezentantul investitorului. Autorizarea construcției este programată până la finalul anului. Investiția valorează 80 de milioane de euro.

Investitorul planifică să înceapă lucrările în primăvara viitoare, dacă toate documentele se vor obține în termen. Acesta este al doilea proiect realizat de ACK Pașcani, după cel de la Ruginoasa. Investitorul a subliniat importanța obținerii unui număr mare de avize și documente pentru o astfel de investiție.

Vezi și: Fonduri PNRR în comuna Cotnari.

Consilierii locali și primarul Radu Curca au exprimat recunoștința față de investitori pentru alegerea Harlăului ca loc de desfășurare a acestui proiect de amploare, care va aduce beneficii semnificative comunității. Conform apix.ro, parcul se va întinde pe o suprafață de 130.000 mp, cu loturi între extravilanul comunei Scobinți, la nord de satul Sticlăria și intravilanul orașului Hârlău. În prima etapă, vor fi instalate șase turbine, cu o înălțime a turnului de 100 de metri și o înălțime totală maximă de 185 de metri, având un diametru al rotorului de 170 de metri.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

Primăria Iași
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 21, 2024

 O nouă ediție a „Marșului Vieții”. Primăria...