Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Constituirea Consiliului Local Pașcani amânată

Constituirea Consiliului Local Pașcani amânată. Ședința de constituire a Consiliului Local Pașcani, programată pentru 25 octombrie, a fost amânată de prefectul județului Iași pentru 4 noiembrie, ora 11.00. Amânarea a fost necesară din cauza contestației depuse de Sorin Olariu împotriva hotărârii de validare a mandatelor consilierilor locali din Pașcani. Mandatul său de consilier local a fost invalidat de Judecătoria Pașcani, ca urmare a excluderii sale din PSD.

Sorin Olariu a contestat, de asemenea, decizia PSD Pașcani de a-l exclude din partid. El a cerut instanței emiterea unei ordonanțe președințiale care să suspende decizia de excludere, până la soluționarea cazului pe fond. Contestarea excluderii sale este în prezent analizată de Tribunalul Iași.

Citește și: Romsilva pune la dispoziția populației două milioane de metri cubi de lemn pentru foc

Mâine, Tribunalul Iași are programat un nou termen în acest dosar. Instanța va lua în considerare solicitarea lui Olariu de a include în acțiune atât filiala PSD din Pașcani, cât și cea județeană. Această includere are rolul de a clarifica aspectele privind excluderea sa din partid și de a stabili legalitatea deciziei.

Dacă instanța admite cererea lui Sorin Olariu, decizia de excludere ar putea fi suspendată temporar. Permițându-i să participe la ședințele Consiliului Local Pașcani până la soluționarea definitivă a cazului. În acest context, amânarea ședinței de constituire a Consiliului Local a fost considerată necesară de autorități pentru a evita eventualele conflicte juridice și administrative.

Astfel, prefectura a decis reprogramarea acestei ședințe pentru data de 4 noiembrie. Toate acestea până când instanța va oferi clarificări asupra statutului juridic al lui Sorin Olariu.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...