Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Controale ISU în școlile din Pașcani din cauza problemelor de siguranță

Controale ISU în școlile din Pașcani din cauza problemelor de siguranță. Mai multe unități de învățământ din Municipiul Pașcani se confruntă cu probleme de siguranță. Controalele recente efectuate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) au relevat neconformități la standardele de siguranță. Deși anul școlar a început, unele clădiri nu au obținut toate avizele necesare funcționării. Primăria Pașcani a recunoscut aceste probleme și colaborează cu ISU pentru soluționare.

În urma discuțiilor recente cu reprezentanții ISU, autoritățile locale au discutat despre starea unităților de învățământ. Primăria trebuie să prezinte tematica de control și măsurile de conformare necesare. În timpul întâlnirii, a fost analizată situația unei grădinițe, iar reprezentanții ISU au confirmat că lucrările au fost finalizate. Grădinița a început activitatea, iar documentele necesare au fost depuse.

Între timp, alte unități, cum ar fi cele din Gâștești și Sodomeni, se confruntă cu dificultăți tehnice. Aceste instituții necesită aprobări suplimentare pentru finalizarea procesului de autorizare. Primarul Marius Pintilie a subliniat progresele realizate, precum obținerea autorizațiilor ISU pentru Colegiul „Sadoveanu”.

Vezi și: Fostul șef al Statului Major al Republicii Moldova, Igor Gorgan, acuzat de spionaj.

Majoritatea școlilor nu necesită autorizații ISU, deoarece clădirile nu au suferit modificări structurale. Grădinița din centru este nouă și respectă standardele actuale. La Școala „Iordache Cantacuzino” s-au investit recent 2,5 milioane de lei pentru obținerea autorizației ISU.

Lipsa fondurilor și noile reglementări bugetare îngreunează procesul de remediere a problemelor. Primăria Pașcani colaborează cu instituțiile competente pentru a asigura siguranța elevilor. Primarul a recunoscut că orașul nu este perfect și că există deficiențe în conformarea cu normele ISU. Situația este monitorizată atent, iar autoritățile locale lucrează pentru a îmbunătăți condițiile de siguranță în școli.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...