Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Creștere alarmantă a numărului de cerșetori proveniți din Republica Moldova pe străzile din Iași

Un fenomen îngrijorător capătă amploare în Iași. Numărul tot mai mare de cerșetori din Republica Moldova care solicită ajutorul cetățenilor crește rapid. Autoritățile polițienești sunt vigilente în astfel de situații și ridica persoanele vinovate chiar și la cea mai mică suspiciune.

Chiar în ultimul weekend, pe 15 decembrie, polițiștii locali au identificat o femeie în vârstă de 23 de ani care cerșea în zona intersecției de la Cotnari, de pe Bulevardul Socola. După ce au verificat actele acesteia, polițiștii au constatat că provine din Republica Moldova, o tendință tot mai frecventă în ultima perioadă.

Cerșetori din Republica Moldova pe străzile din Iași

O tânără în vârstă de 23 de ani obișnuiește să stea în mod regulat la intersecția de la Cotnari. În acest loc aceasta, se așază în genunchi la trecerile de pietoni, sperând că va primi donații de la oameni. În timpul unei intervenții a polițiștilor, aceasta a fost surprinsă cu suma de 245 de lei asupra sa, fiindu-i acești bani confiscati. De multe ori, cerșetorii sunt foarte vigilenți în prezența autorităților, încercând să evite a fi capturați.

Citește și Specialiști: oamenii manifestă tendinţa de a creşte cheltuielile în luna decembrie, comparativ cu celelalte luni ale anului

În ultima perioadă, un număr din ce în ce mai mare de basarabeni au fost prinși în timp ce practicau cerșetoria în Iași. Unii dintre aceștia se stabilesc în oraș pentru o perioadă îndelungată, în timp ce alții vin pentru câteva zile, după care se întorc în țara de origine unde și-au stabilit domiciliul.

Pentru că numărul cazurilor asemănătoare crește, agenții de poliție se preocupă de consecințele acestui fenomen. Prin urmare, ei s-au apucat să investigheze în mod activ pentru a identifica cauzele și pentru a găsi metode de a stopa această situație. În plus, cetățenii sunt încurajați să nu mai ofere bani cerșetorilor. Autoritățile doresc să descurajeze persoanele care utilizează astfel de metode.

În ultima lună, polițiștii locali din Iași au identificat o serie de cerșetori originari din Republica Moldova. Autoritățile sunt extrem de vigilente în această perioadă și sfătuiesc cetățenii să nu promoveze acest fenomen.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...