Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

CTP a prognozat un buget de 250 de milioane de lei pentru 2024

CTP Iași a prognozat un buget cu o valoare de 250 milioane lei anul acesta.

Compania de Transport Public (CTP) Iași a prognozat un buget cu o valoare de 250 milioane lei, conform informațiilor APIX.ro. Bugetul este cu 14% mai mare decât rezultatul preliminat al anului 2023. Totodată și cu 18% mai mare decât prognoza pe anul trecut.

Cea mai mare parte a cheltuielilor CTP vor fi pentru asigurarea salariilor celor peste 1.200 de angajați:

în total, cheltuielile de personal se ridică la 120 milioane lei, iar 13 milioane lei din această sumă reprezintă bonusuri. Plățile restante ale CTP se mențin la un nivel ridicat – 50 milioane lei.

O creștere în buget va fi pentru remunerațiile șefilor: cheltuielile totale vor crește de la 3,3 milioane lei la 3,7 milioane lei. Este vorba despre cheltuielile aferente contractului de mandat și a celorlalte organe de conducere și control. Cei cinci directori ai CTP au fiecare un salariu de câteva mii de euro net în fiecare lună.

Citește și Prima ediție a Festivalului Internaţional de Literatură, Muzică şi Artă Grafică „Nicolae Dabija” are loc la Iași

CTP estimează că va avea un profit net în 2024 în valoare de 2,7 milioane lei – anul trecut, profitul a fost 1,7 milioane lei. Cheltuielile de investiții ale companiei sunt minime (3,8 milioane lei) și, în principal, vizează lucrări la stațiile de transport (adăposturi pentru călători, 1,2 milioane lei), panouri informative (250.000 lei), achiziția a diverse dotări (1,1 milioane lei) și rambursări de credite (1,2 milioane lei).

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...