Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

CTP: Ziua Transportatorului

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a doua zi de vineri a lunii iunie, Compania de Transport Public Iași sărbătorește la nivel național „Ziua Transportatorului”. Această zi specială este dedicată omagierii tuturor profesioniștilor din domeniul transporturilor. Cu această ocazie, două grupuri școlare au avut șansa de a vizita „Muzeul Transportului Public Iași” prin două tururi ghidate speciale. Copiii au fost încântați să exploreze muzeul cu ajutorul unui ghid.

Vizitatorii tineri au avut oportunitatea de a vedea troleibuzul articulat 217E și furgoneta TV. De asemenea, au putut merge cu un autobuz până la noua stație de spălare a autovehiculelor. Experiența a fost completată de posibilitatea de a urca în autobuzele expuse. Copiii au fost entuziasmați să descopere detalii interesante despre mijloacele de transport public.

Vezi și: Comuna Grajduri implementează noi proiecte de dezvoltare.

Istoria și evoluția transportului public în Iași

Ghidul a oferit explicații detaliate despre istoria și evoluția transportului public în Iași. Acesta a prezentat aspecte tehnice ale vehiculelor, explicând modul de funcționare și importanța fiecărui tip de vehicul. Copiii au învățat despre rolul crucial al transportului public în viața cotidiană a orașului. Au fost subliniate beneficiile utilizării transportului public, precum reducerea poluării și a traficului.

În cadrul turului, copiii au avut ocazia să participe la activități interactive. Au fost organizate jocuri educative și concursuri tematice, menite să le dezvolte cunoștințele despre transportul public. Atmosfera a fost una deosebit de plăcută și educativă, copiii fiind activ implicați în toate activitățile.

La finalul vizitei, fiecare copil a primit mici suveniruri legate de tema transportului public. Au fost oferite pliante informative și broșuri despre istoria transportului public din Iași. Copiii și-au exprimat entuziasmul și dorința de a reveni la muzeu pentru a descoperi și alte aspecte interesante ale transportului public.

„Ziua Transportatorului” a fost un prilej deosebit de a aduce împreună generații diferite pentru a celebra importanța transportului public. Evenimentul a fost un succes, reflectând angajamentul Companiei de Transport Public Iași de a educa și de a inspira tinerele generații.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Popricani
Primăria Iași

iulie 12, 2024

CTP adoptă măsuri pentru a combate efectele...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/a0c20ee9c66f01a1b058fec159a54167.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130