Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Cu ”ochii” pe lucrările de pe domeniul public

Cu ”ochii” pe lucrările de pe domeniul public. Primarul Mihai Chirica a emis o dispoziție nouă care reglementează lucrările executate de companiile de utilități pe domeniul public în Iași. Răspunzând astfel unui număr mare de reclamații legate de calitatea acestor lucrări. Conform Primăriei, problemele întâmpinate includ standardele scăzute de readucere a carosabilului și trotuarelor la starea inițială, ce rezultă în blocaje de trafic, avarii la autovehicule și accidente rutiere.

Dispoziția are drept scop creșterea disciplinei pe șantierele utilităților. Printre măsurile incluse se numără controale suplimentare efectuate de Poliția Locală și un grup de lucru din cadrul Primăriei. Acest grup are responsabilitatea de a verifica respectarea graficelor de execuție și a cerințelor legate de refacerea amplasamentelor și de protecția mediului.

Citește și: Festivalul Inimo: 10.000 de copii defavorizați vor merge la școală

Pentru fiecare amplasament afectat de lucrări se va realiza un proces verbal de predare-primire. Acesta va include o notă de constatare referitoare la starea tehnică anterioară a zonei, completată cu fotografii. La acest proces vor participa și reprezentanți ai Poliției Locale, asigurând astfel transparența și responsabilitatea.

Urmărirea desfășurării lucrărilor va fi efectuată constant de Poliția Locală. Toate acestea în scopul respectării tuturor prevederilor legale referitoare la autorizațiile de construire și avizele necesare. Nerespectarea acestor reglementări va duce la refuzul semnării procesului verbal de recepție și la aplicarea de sancțiuni.

La finalizarea lucrărilor, se va întocmi din nou un proces verbal de predare-primire pentru a verifica dacă amplasamentul a fost readus la parametrii tehnici inițiali, însoțit de documentație fotografică. În același timp, Primăria a menționat că mulți constructori nu au respectat termenele de execuție, ceea ce generează întârzieri în proiectele de modernizare a străzilor.

Sursa: https://apix.ro/primaria-pune-lupa-pe-companiile-de-utilitati-care-executa-lucrari-pe-domeniul-public/

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...