Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Degustare de cireșe la USV Iași

Degustare de cireșe la USV Iași. La Universitatea de Științele Vieții din Iași (USV) a avut loc, la ora 11:00, o degustare de cireșe. Evenimentul a atras opt producători din zona Moldovei, care au adus diverse soiuri de cireșe. Cel mai căutat soi a fost „uriașul de Bistrița”, provenit din zona Cotnariului. Evenimentul a avut un caracter științific și a fost frecventat de studenții universității, alături de specialiști din domeniu. Astfel, oricine a putut gusta și evalua producția de cireșe din acest an, atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ.

Participanții au avut ocazia să descopere diferite nuanțe de aromă și textură, fiecare soi având caracteristici unice. Producătorii au explicat metodele de cultivare și îngrijire a cireșilor, oferind informații prețioase despre procesele agricole implicate. Aceasta a fost o oportunitate excelentă pentru studenți de a învăța direct de la sursă și de a aplica cunoștințele teoretice în practică. Specialiștii prezenți au discutat despre importanța alegerii corecte a soiurilor și a tehnicilor de creștere pentru a obține fructe de calitate superioară.

Activități speciale pentru copii

Cei mai încântați de degustare au fost copiii, care au fost atrași de gustul dulce și proaspăt al cireșelor. Evenimentul a fost o ocazie perfectă pentru familii de a petrece timp împreună, savurând fructele delicioase și învățând despre agricultură. Organizatorii au pregătit activități speciale pentru copii, cum ar fi concursuri de mâncat cireșe și ateliere de creație. Astfel, degustarea a fost nu doar un eveniment educativ, ci și unul recreativ.

Anul trecut, tot la USV Iași, a avut loc o degustare similară, dar de pepeni. Această continuitate arată angajamentul universității de a promova agricultura locală și de a educa publicul despre beneficiile fructelor proaspete. Evenimentele de acest tip sunt esențiale pentru a încuraja consumul de produse locale și pentru a susține micii producători din regiune.

citește și: Alegeri locale 2024. Ce votăm pe 9 iunie? Care este prezența la vot?

Degustarea de cireșe de la USV Iași a fost un succes, reunind producători, studenți, specialiști și publicul larg într-o atmosferă de învățare și apreciere a agriculturii locale.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...