Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Dezbatere publică pe tema construirii blocurilor înalte în Iași

Dezbatere publică pe tema construirii blocurilor înalte în Iași

Primăria Iași va organiza luni, 30 septembrie, o dezbatere publică pentru a discuta un nou proiect de construcție pe strada Cicoarei, aproape de spitalul Arcadia și de ștrand. Proiectul prevede ridicarea de blocuri înalte într-o zonă care, deocamdată, este caracterizată de case cu regim mic de înălțime.

În prezent, în apropiere, au fost deja aprobate alte ansambluri de blocuri înalte. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ) propus, noul ansamblu va consta în mai multe tronsoane de blocuri. Fiecare bloc va avea două niveluri de subsol, parter, 11 etaje și un etaj tehnic. Beneficiarul proiectului deține un teren de aproape 3.500 de metri pătrați.

Planșa urbanistică – pe latura nord-vestică este propus un spațiu de joacă pentru copii

Citește și: Ion Iliescu: România are nevoie de un președinte mediator, nu de un jucător politic

Construcțiile vor ocupa aproximativ 1.200 de metri pătrați din teren, iar circulațiile auto și pietonale vor fi amenajate pe 1.500 de metri pătrați. De asemenea, se preconizează crearea de spații verzi pe 800 de metri pătrați. Accesul la amplasament se va face prin latura sudică, pe strada Cicoarei. Lucrările sunt estimate să fie finalizate în primăvara anului 2026.

Datorită proximității față de râul Bahlui, un studiu geotehnic va evalua condițiile și va face recomandări pentru a asigura stabilitatea terenului. „Oportunitatea principală a proiectului este amplasamentul situat lângă o arteră de circulație importantă. De asemenea, existența rețelelor tehnico-edilitare pentru electricitate, telefonie, gaz, apă și canalizare reprezintă un avantaj semnificativ”, se arată în documentația PUZ.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...