Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

DGASPC solicită prelungirea termenului pentru restructurarea centrelor pentru persoane cu dizabilități

DGASPC solicită prelungirea termenului pentru restructurarea centrelor pentru persoane cu dizabilități. Conducerea Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului (DGASPC) Iași a cerut prelungirea termenului de restructurare a centrelor pentru persoane cu dizabilități până la 31 decembrie 2025. Solicitarea vine ca urmare a Directivei Europene care impune ca viitoarele centre să găzduiască maximum 50 de beneficiari.

Directorul DGASPC Iași, Ion Florin, a declarat că numai la Centrul din Hârlău sunt în prezent 180 de beneficiari. Pentru a îndeplini noile cerințe, au fost accesate atât fonduri europene, cât și guvernamentale. Persoanele cu dizabilități vor fi relocate în noi așezăminte din zona Pașcani, conform planurilor autorităților.

Vezi și: Modificări pentru magazinul Jumbo din Iași: acces nou și schimbări structurale.

De asemenea, DGASPC Iași participă la un program de interes național pentru achiziționarea de locuințe protejate. Acestea vor funcționa ca servicii sociale, fiecare găzduind maximum opt beneficiari. Ion Florin a adăugat că Programul de Interne Național (PIN), care facilitează aceste achiziții, va fi și el prelungit până în 2025.

Restructurarea centrelor pentru persoane cu dizabilități este un proces necesar pentru a alinia serviciile sociale la standardele europene și pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale beneficiarilor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Inspectoratul de Poliție Județean Iași a realizat...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...