Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Din această săptămână, permisele auto pot fi eliberate și de la Pașcani

Din această săptămână, permisele auto pot fi eliberate și de la Pașcani.

Locuitorii din Pașcani și din comunele învecinate au primit o veste bună: începând din această săptămână, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor își deschide un punct secundar în municipiul Pașcani, pentru a le oferi oportunitatea de a beneficia de serviciile acestui sector în mod mai rapid și mai eficient.

Prin urmare, locuitorii nu vor mai fi obligați să se deplaseze în municipiul Iași pentru a efectua operațiuni legate de înmatricularea vehiculelor sau obținerea permiselor de conducere.

”Colegii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor vor avea program cu publicul, la Pașcani, atât joia, cum a fost până acum, cât și marțea. Venim astfel în sprijinul comunităților din Pașcani și comunele limitrofe. Prin reorganizarea activității la punctul secundar de lucru Pașcani ne propunem să facilităm accesul cetățenilor la servicii cât mai aproape de zona în care locuiesc”, a declarat Felix Guzgă, prefectul de Iași.

Punctul secundar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor funcționează în sediul Poliției Municipiului Pașcani, strada 1 Decembrie 1918, nr. 73.

La biroul secundar din Pașcani se pot face următoarele operațiuni:

  • În domeniul înmatriculării vehiculelor: înmatriculare definitivă, duplicat certificat de înmatriculare, modificare date certificat și radiere;
  • În domeniul emiterii permiselor de conducere – NOU: preschimbare și emitere permise de conducere românești, duplicate permise de conducere românești și reprogramare pentru susținerea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere.

Programul de lucru cu publicul se va desfășura săptămânal, în zilele de marți și joi, în intervalul 09:30-14:00, astfel:

În zilele de marți:

  • 09:30-10:30: activități de eliberare a plăcilor cu numere de înmatriculare preferențiale și activități de reprogramare pentru proba practică în vederea obținerii permisului de conducere;
  • 10:30-14:00: activități de preschimbare permise de conducere românești;

În zilele de joi:

  • 09:30-10:00: activități de eliberare a plăcilor cu numere de înmatriculare preferențiale;
  • 10:00-14:00: activități de preluare a documentelor în vederea înmatriculării vehiculelor.

Citește și La Iași va avea loc concursul internațional Elite Musicians

Solicitările privind operațiunile de înmatriculare definitivă, radiere, duplicat certificat de înmatriculare și preschimbare/duplicat permis de conducere românesc vor fi preluate exclusiv în baza unei programări online realizată pe platforma http://www.permiseiasi.ro/, secțiunea Programare punct secundar de lucru Pașcani.

Informații suplimentare cu privire la documentele necesare fiecărei operațiuni se pot obține de pe site-ul https://dgpci.mai.gov.ro.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...