Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Din septembrie se extinde rețeaua de transport public în zona metropolitană

Din septembrie se extinde rețeaua de transport public în zona metropolitană. Compania de Transport Public (CTP) Iași anunță extinderea rețelei de transport începând din septembrie 2024. Vor apărea noi trasee dedicate zonei metropolitane. Această inițiativă vizează îmbunătățirea accesului și mobilității pentru locuitorii din comunele adiacente Iașului, oferind soluții de transport mai eficiente și accesibile.

Printre noile rute se numără cele care vor conecta comuna Bârnova de oraș. Ruta 201 va lega Casa Sindicatelor de Bârnova și satul Todirel, ruta 204 va deservi Sat Vișan, străzile Sf. Ilie și Eroilor, iar ruta 205 va asigura legătura între Bârnova și puncte de interes precum intersecția cu str. Ap. Petru și Pietrărie. Realizarea acestor trasee a întâmpinat provocări legate de accesibilitatea redusă în zone precum satul Pietrărie, unde infrastructura deficitară și drumurile înguste au necesitat adaptarea mijloacelor de transport. În acest context, CTP Iași a decis achiziționarea de microbuze speciale, capabile să parcurgă aceste rute, în locul autobuzelor standard, care nu ar fi fost potrivite.

Vezi și: CTP Iași angajează șoferi pentru autobuzele care urmează să fie introduse pe traseele din Zona Metropolitană Iași.

Prin extinderea rețelei, CTP Iași urmărește să răspundă mai bine nevoilor de mobilitate ale locuitorilor din zonele limitrofe, contribuind la dezvoltarea unui sistem de transport public mai integrat și eficient.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...