Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Discuții cu companii aeriene din Turcia și Polonia pentru introducerea unor noi zboruri

Discuții cu companii aeriene din Turcia și Polonia pentru introducerea unor noi zboruri. Directorul Aeroportului Iași, Romeo Vatra, este optimist privind creșterea conectivității și a numărului de destinații în viitorul apropiat. El speră ca mari companii aeriene, precum Turkish Airlines și LOT, să își extindă serviciile către Aeroportul Iași. Discuțiile cu aceste companii sunt în desfășurare, iar deciziile privind tarifele aeroportuare sunt luate intern, ținând cont de sustenabilitatea financiară a aeroportului. Au avut deja loc întâlniri cu reprezentanții Turkish Airlines, iar o întâlnire cu LOT este planificată pentru începutul lunii iunie.

În ceea ce privește decizia Eurowings de a suspenda anumite curse, Romeo Vatra a subliniat că gradul de încărcare al zborurilor a fost în medie de 50%, fără legătură directă cu tarifele aeroportuare. De asemenea, a menționat că tarifele aeroportuare vor fi revizuite și vor intra în vigoare din luna septembrie. Aceste decizii sunt luate intern, având ca scop asigurarea profitabilității și sustenabilității aeroportului.

Vezi și: Unul dintre cele mai avansate centre medicale pentru tratarea cancerului.

Dedicați dezvoltării Aeroportului Iași

Accesul la fondurile europene va fi limitat, astfel că este important să se găsească surse suplimentare de venituri pentru finanțarea viitoarelor investiții. Aceste măsuri fac parte din eforturile de a dezvolta Aeroportul Iași și de a spori atractivitatea pentru companiile aeriene. Romeo Vatra subliniază necesitatea de a asigura un echilibru între creșterea numărului de destinații și menținerea unei baze financiare solide.

Astfel, Aeroportul Iași își propune să devină un hub important în regiune, atrăgând noi companii aeriene și extinzându-și rețeaua de zboruri. Prin colaborări strategice și management eficient al resurselor, se dorește creșterea accesibilității și conectivității pentru pasageri. Aeroportul va continua să investească în infrastructură și servicii, urmărind constant îmbunătățirea experienței de călătorie pentru toți utilizatorii săi.

Romeo Vatra și echipa sa sunt dedicați dezvoltării Aeroportului Iași, având ca obiectiv principal creșterea conectivității și a numărului de destinații, asigurând totodată sustenabilitatea financiară a instituției.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...