Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Dosarul “Fabrica de vise”: 8 arestați la domiciliu și 11 sub control judiciar

Dosarul “Fabrica de vise”: 8 arestați la domiciliu și 11 sub control judiciar. Opt din cele 28 de persoane reținute inițial de procurorii DIICOT Iași pentru 24 de ore au primit arest la domiciliu. Judecătorii Tribunalului Iași au luat această decizie ieri noapte, după 7 ore de audieri.

Printre cei care au primit arest la domiciliu se află și agentul de poliție Vlad Acatrinei. Acesta se presupune că participa la ambalarea dulciurilor care ar conține substanțe interzise. De asemenea, tot din lotul celor 28 de suspecți , 11 au fost plasați sub control judiciar. Printre aceștia se află și directorul executiv al Canax CBD Processing Corp, cetățeanul canadian Philipp Fuhrmann.

9 dintre suspecți sunt în stare de libertate

Pentru 9 dintre suspecți nu s-a admis propunerea de arestare preventivă și vor fi cercetați în continuare în stare de libertate. Amintim că în cazul dosarului ”Fabrica de vise”, procurorii anchetează mai multe persoane pentru constituire a unui grup infracțional organizat și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea pot cauza efecte psihoactive.

Află mai multe: DIICOT a descins la Bobo Shop din Palas Mall. Caută jeleuri cu substanțe psihoactive.

Pe lângă dispozitivele de vapat, erau comercializate produse de tip edibles, cum ar fi jeleuri, prăjituri, drajeuri etc.. Acestea ar fi conținut substanțe psihoactive și care ar fi creat dependență. Produsele ar fi fost vândute atât în mediul online, cât și în cadrul unul societăți comerciale cu sediul în mall-uri, cum ar fi BoBoShop din Palas Mall.

Vezi un alt articol: Polițist reținut în dosarul „Fabrica de vise”.

În această speță, procuroprii au efectuat 121 de percheziţii domiciliare în urma cărora au fost ridicate 81.102 vape-uri, 3.237 bucăţi acadele, 1.316 cutii şi pungi cu jeleuri, 169 de cutii şi borcane cu prăjituri, 3.692 de recipiente de diverse mărimi, aproximativ 40 de tone de cânepă industrială, 400 de cutii şi borcane cu substanţă vegetală, 169 seminţe de canabis, două plante de canabis, cantitatea de 74,2 litri substanţă, 149 kilograme vape-uri stricate, sumele de 299.333 lei, 29.225 euro, 9.200 USD, 5 kilograme de argint sub forma a cinci lingouri, monede de argint, 23 de laptopuri şi 65 de telefoane mobile.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

Primăria Iași

decembrie 1, 2023

S-a decis la ultima ședință a Consiliului...
Primăria Schitu Duca

decembrie 1, 2023

În această zi plină de însemnătate și...
Primăria Butea

noiembrie 30, 2023

“Vă invităm la târgul de cadouri de...
Primăria Tomești

noiembrie 30, 2023

Investiția se va face din fonduri guvernamentale....