Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Două noi sensuri giratorii, aprobate în ședința CL

Două noi sensuri giratorii, aprobate în ședința Consiliului Local. În urma votului din cadrul ședinței de CL Pașcani de ieri, lucrările ce vor înlocui semafoarele de la Constructorul și de la intersecția străzii Moldovei cu strada Dragoș Vodă vor fi demarate în perioada următoare.

Valoarea lucrărilor este de 550.000 de lei. Această valoare a fost considerată a fi mare de către Dumitru Pantazi, fostul primar al Municipiului Pașcani, actualmente consilier local din partea PSD.

Cu ce propunere vine Dumitru Pantazi, fostul primar al Pașcaniului?

Tot acesta spune că înlocuirea semaforizării celor două intersecții cu sensuri giratorii va produce ambuteiaje. Motivul susținut de către Dumitru Pantazi este bazat pe cauza trecerilor de pietoni alăturate. “Eu aș veni cu o propunere, pentru că am văzut că s-a început deja amenajarea sensului de la Kaufland, să așteptăm să fie finalizat și apoi să vedem cum funcționează pentru a aborda mai departe implementarea celor două sensuri giratorii.

Citește și: Pașcaniul va avea nouă stații de încărcare pentru autovehiculele electrice.

E o propunere. Considerați că e de luat în seamă bine, dacă nu e doar propunerea mea. Dar în același timp, ca și perspectivă, dacă facem un sens giratoriu mare, dacă o să fie o avarie la rețeaua electrică sau de apă, vă închipuiți ce o să fie acolo. Dacă o să trebuiască să fie deviată nu știu dacă se poate să încapă acolo. Deci asta era propunerea mea de a lăsa o perioadă de timp pentru a vedea cum se va plia pe traseul acesta autovehiculele dintr-un sens sau altul. Mi se pare suma și mie cam mare, dar prețul va fi dat de licitație. Bănuiesc că nu e o licitație directă”, a declarat Dumitru Pantazi, consilier local din partea PSD.

Tot la ședința CL de ieri, aleșii locali au aprobat un alt proiect de hotărâre. Acesta pune la dispoziția Dedeman o nouă suprafață de teren. Proiectul are ca scop amenajarea unui sens giratoriu pe strada Grădiniței, în locul celui amenajat acum din balize.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Cotnari
Primăria Coarnele Caprei

septembrie 21, 2023

Biciclete pentru copii ai căror părinți lucrează...
Primăria Rediu

septembrie 21, 2023

Concursul de angajare unde există suspiciuni de...
Primăria Neculce

septembrie 21, 2023

Campania Națională „Comune curate” ajunge în comuna...