Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Drum surpat în urma unei lucrări de apă și canalizare

Drum surpat în urma unei lucrări de apă și canalizare. În comuna Dolhești, un drum s-a surpat pe o distanță de câteva sute de metri, provocând mari neplăceri locuitorilor. Problemele au apărut din cauza unei lucrări de apă și canalizare nefinalizate, parte a unui proiect în valoare de aproximativ 9 milioane de lei. Lucrările au fost atribuite unei asocieri de firme din Iași și Botoșani, dar acestea au fost abandonate înainte de finalizare.

Recent, precipitațiile abundente au agravat situația deja problematică. Ploile au provocat formarea unor cratere adânci de aproximativ doi metri pe o lungime considerabilă a drumului. Autoritățile locale au confirmat că drumul a devenit impracticabil pe o distanță importantă.

Vezi și: Primarii pregătesc raportul privind pagubele provocate de inundații.

Reprezentanții locali au declarat că surparea drumului este rezultatul unei execuții necorespunzătoare a lucrărilor. Constructorii nu au utilizat utilajele necesare pentru compactarea adecvată a solului, iar terasamentul nu a fost pregătit corect. Aceste deficiențe au făcut ca drumul să devină instabil și vulnerabil la ploi, deteriorându-se în urma precipitațiilor recente.

Noroaiele formate în urma prăbușirii drumului au blocat accesul în și din localitate, afectând grav transportul și viața de zi cu zi a locuitorilor din Dolhești. Localnicii sunt nevoiți să găsească rute alternative sau să renunțe la deplasările zilnice, din cauza condițiilor impracticabile.

În prezent, autoritățile locale sunt în căutarea unei soluții urgente pentru a remedia situația. Finalizarea lucrărilor de infrastructură și stabilizarea drumului sunt prioritare pentru comunitate. Problemele legate de execuția defectuoasă a proiectului au fost semnalate și de 7iasi.ro, care a subliniat deficiențele grave în implementarea acestui proiect important.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...