Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

DSP Iași va distribui medicilor de familie noile doze de vaccin anti-covid Moderna

DSP Iași va distribui medicii de familie noile doze de vaccin anti-covid Moderna. Asta pentru a permite imunizarea pacienților începând cu data de 26 februarie 2024.

Noul vaccin anti-COVID Moderna este disponibil pentru persoanele cu vârsta de 12 ani și peste 12 ani la Direcția de Sănătate Publică Iași. Acest vaccin este eficient împotriva tuturor tulpinilor de SARS-CoV-2 care circulă în acest sezon.

Vaccin monodoză eficient împotriva tulpinilor de SARS-COV-2

Noul vaccin, denumit MODERNA-SPIKEVAX XBB.1.5, este un vaccin monodoză eficient împotriva tulpinilor de SARS-COV-2 care circulă în acest sezon. Acesta reprezintă un punct de cotitură important în campania de vaccinare din comunitatea locală. Procesul de distribuire a vaccinului Moderna către medicii de familie este însoțit de măsuri specifice pentru a asigura o distribuție eficientă și echitabilă.

Produsul poate fi utilizat atât pentru prima serie de vaccinare (două doze la 28 de zile distanță), cât și ca doză de rapel. Condiția este ca aceasta să fie administrată la cel puțin 3 luni după ultima doză a unui alt vaccin împotriva COVID-19. Pentru persoanele în vârstă de 65 de ani și peste, se poate administra o doză suplimentară la cel puțin 3 luni distanță de la ultima doză a unui alt vaccin împotriva COVID-19.

Citește și Botoșani: Rețeaua de apă și canalizare va fi extinsă în urma implementării unui proiect finanțat cu fonduri europene

Distribuirea acestor noi vaccinuri către medicii de familie vine ca răspuns la cererile de vaccinare din partea populației. Dar și a necesității de a oferi un acces extins la imunizare în comunitate. Direcția de Sănătate Publică din Iași subliniază importanța vaccinării și necesitatea de a respecta recomandările pentru a evita îmbolnăvirile.

În prezent, în județul Iași nu se mai găsește niciun centru de vaccinare anti-Covid-19. Medicii de familie preluând în totalitate această responsabilitate. Este important de menționat faptul că se utilizează doar vaccinurile aprobate și folosite anterior.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...