Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Elevii din Valea Seacă au nevoie de materiale didactice

Profesorul de Geografue de la Școala Gimnazială din Valea Lupului face un apel către cei binevoitori să dea o mână de ajutor pentru dotarea laboratorului de Geografie. Școala Gimnazială Valea Seacă din județul Iași are 3 structuri situate în 3 sate din comuna Valea Seacă: Școala Topile, Școala Contești și Școala Valea Seacă. La nivel gimnazial, sunt 209 elevi, în clasele V-VIII. Ca profesor de geografie în toate cele 3 școli, mi-aș dori să existe materiale didactice de specialitate suficiente încât orele de geografie dar și cele de istorie (a României se studiază la clasa aVIII-a) să se desfășoare în mod atractiv și interactiv, cu elevii, pentru a le oferi posibilitatea de formare și îmbogățire a bagajului de cunoștințe generale despre lume, natură, mediu înconjurător, țara lor, stârnind apetitul pentru cultură și călătorie.

Necesarul de materiale este următorul:

cl a V-a: hărți fizice și politice a lumii, harta biogeografică a lumii;
cl a VI-a: hărți fizice și politice ale Europei și Uniunii Europene;
cl a VII-a: hărți fizice și politice ale continentelor extraeuropene (Asia, Africa, America de Nord și de Sud, Australia și Oceania);

cl a VIII-a: harta fizica și politică a României
– globuri geografice și atlase geografice școlare.

Materialele existente sunt vechi sau deteriorate ori nu sunt deloc (la Contești, de exemplu). Au mai fost cumparate din bugetul personal: Atlas al Universului, diverse cărți cu tematicș geografică, ecologică, dar este destul de dificil pentru mine să le transport în cele 3 structuri, în zile diferite, la clase diferite. Mi-aș dori ca în fiecare școală să existe un mini-laborator de geografie în care să pot organiza activități interesante cu materiale frumoase, noi, fie achiziționate, fie chiar realizate de elevii mei.

Primăria Cotnari
Primăria Coarnele Caprei

septembrie 21, 2023

Biciclete pentru copii ai căror părinți lucrează...
Primăria Rediu

septembrie 21, 2023

Concursul de angajare unde există suspiciuni de...
Primăria Neculce

septembrie 21, 2023

Campania Națională „Comune curate” ajunge în comuna...