Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Elevii navetiști vor primi bani de la CJ în sedința ordinară de miercuri

Elevii navetiști vor primi bani de la CJ în sedința ordinară de miercuri.

În pragul noului an școlar, Consiliul Județean Iași se pregătește să aprobe, în cadrul ședinței de plen de miercuri, valoarea unitară pe kilometru pentru suma forfetară destinată elevilor navetiști.

Ajustarea costurilor aprobate la începutul anului este vizată de proiectul de hotărâre, având în vedere că programul județean de transport nu a fost reînnoit după ce versiunea anterioară a fost respinsă în instanță anul trecut.

Metoda de decontare a costului călătoriei dus-întors pentru elevii care învață în alte localități decât cea de domiciliu va rămâne în vigoare.

Astfel, valoarea unitară a sumei forfetare va fi ajustată de la 37 de bani/km. Practic, cât era la începutul anului, la 38 de bani/km (TVA inclusă). Proiectul prevede și suplimentarea sumei forfetare pentru distanțele ce depășesc 50 km. Calculându-se astfel, costul suplimentar pe baza distanței în plus față de cei 50 km inițiali.

Citește și Atenție, șoferi! De luni dimineață restricții în trafic în Podu Iloaiei pentru montarea stâlpilor de semaforizare!

Fondurile pentru aceste sume forfetare sunt avansate de către Inspectoratul Școlar Județean, care le primește de la Ministerul Educației.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...