Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Extinderea Penitenciarului pe masa consilierilor locali

Extinderea Penitenciaruluipe masa consilierilor locali. Proiectul de extindere a Penitenciarului din Copou va fi reanalizat de consilierii locali, după ce a fost respins în noiembrie 2021. Inițial, Primăria și Penitenciarul s-au confruntat în instanță, iar Curtea de Apel Iași a decis că trebuie emisă o nouă hotărâre, întrucât procedura anterioară nu a fost complet respectată. Proiectul prevede construirea de noi clădiri pe terenul liber de construcții deținut de Penitenciar în Copou, dar a generat controverse și o petiție publică pentru respingerea sa.

Primăria a întocmit un proiect de respingere, subliniind că extinderea nu este adecvată pentru zona verde a Iașului, predominant rezidențială și de relaxare. De asemenea, Primăria sugerează că Penitenciarul are alte opțiuni pentru relocare, având terenuri disponibile în județele Iași și Neamț.

Suceava: Investiție importantă pentru rețeaua de gaze naturale

Istoricul arată că încă din 1899, autoritățile au considerat nepotrivită amplasarea închisorii în centrul orașului.

Penitenciarul ocupă 5,2 ha în Copou. Astfel în lipsa avizului de extindere, a început un proiect de modernizare a actualelor pavilioane. Acesta cuprinde cu un buget de 17,5 milioane lei. În trecut, Iașul era considerat pentru construirea unui nou penitenciar în afara zonei urbane, dar proiectul a fost abandonat.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Pe 20 și 21 noiembrie, conducerea RA...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Începând de luni, 28 octombrie, trenul de...
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Primarul Marius Pintilie a făcut anunțuri importante...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” din...