Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Fără pâine la Fortus

Fără pâine la Fortus. Proiectul de concesionare a unui teren de pe fosta platformă Fortus din Iași nu a fost aprobat în ședința de ieri a Consiliului Local. Decizia a fost influențată de abținerea viceprimarului Răzvan Timofciuc, care a solicitat clarificări suplimentare cu privire la concesiune. Această hotărâre afectează compania Panifcom. Care a propus construirea unei fabrici pe o suprafață de 61.917 metri pătrați. Firma dorea concesiunea pe 49 de ani și o redevență anuală minimă de 141.000 de euro.

Primarul Mihai Chirica a precizat că orice concesiune trebuie să fie organizată printr-o licitație deschisă, la care să poată participa toți investitorii interesați. Cu toate acestea, consilierul local Cosette Chichirău a criticat administrația actuală pentru lipsa de inițiative privind revitalizarea platformei Fortus. Ea a menționat că, deși Primăria Iași deține aproape 30 de hectare din fostul complex industrial de șapte ani, nu s-a realizat niciun proiect semnificativ în acest timp.

Citește și: Anunț oficial al Ambasadei României în SUA: Românii vor călători fără vize în Statele Unite ”cel mai probabil” din 2025

Chichirău a adăugat că, odată ce va prelua funcția de consilier local luna viitoare, va solicita clarificări suplimentare. Clarificări cu privire la gestionarea resurselor financiare. Totodată, ea va cere o strategie coerentă pentru dezvoltarea zonei.

Proiectul Panifcom, una dintre cele mai mari firme de panificație din Moldova, ar fi adus investiții importante în zonă. Însă discuțiile legate de concesionare rămân momentan în stand-by, până la clarificarea unor aspecte legale și procedurale.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...