Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Festival de folclor la Deleni

Festival de folclor la Deleni. Peste 300 de copii, iubitori de foclor, din aproape 170 de școli, au participat sâmbătă, 25 mai, la cea de-a VI-a ediție a Festivalului de Folclor „Tradițiile aduc bucurie”, ce a avut loc la Deleni.

„Proiectul Tradițiile aduc bucurie, ediția a VI-a,  organizat de Școala Gimnazială Deleni, face parte din Calendarul Activităților Educative ale Inspectoratului Școlar Județean Iași, în anul școlar 2023-2024. Proiectul coordonat de doamna director adjunct, prof. Pleșcuță Maria Ionela s-a finalizat cu Festivalul de Folclor, desfășurat la Căminul Cultural Al. Tănase Deleni, pe data de 25 mai 2024.

Vezi și: Zilele Tătărașului, ediția a IV-a, pe 1 și 2 iunie.

Proiectul a început cu premisa de a promova tradițiile și obiceiurile românești în rândul elevilor. Concursul a inclus dansuri populare, interpretare de folclor și creație vizuală.

Cadrele didactice și elevii și-au dovedit creativitatea și talentul în cele două secțiuni. 320 de participanți din 168 de școli au fost premiați.

Premiile au fost acordate pe categorii de vârstă, conform tematicii, calității interpretative și valorificării portului tradițional. Organizatorii au informat despre criteriile de jurizare și secțiunile concursului.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...