Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Final la cea de-a IX-a ediție a Premiilor „Constantin Chiriac”

Cea de-a IX-a ediţie a „Premiile Constantin Chiriac”, eveniment cu tradiție în comuna Prisăcani a ajuns la cea de-a IX-a ediție. Evenimentul a fost prezidat de Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu şi preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, cel care a iniţiat această competiţie prin care elevii primesc recunoaşterea calităţilor lor intelectuale şi sufleteşti, pentru a-i angaja în destinul comunităţii.

Constantin Chiriac este fiul al comunei iar în urmă cu nouă ani a înființat a înființat Asociația Viitorul Prisăcani. Pentru a stimula implicarea în proiectele comunității, fiecare câștigător al Premiilor Constantin Chiriac a devenit membru al asociației. Prin această iniţiativă, sunt susţinuţi copii care dovedesc talent şi implicare, dar şi cazuri sociale deosebite.

Vezi despre: S-a câştigat marele premiu la Loto 6/49.

În urmă cu cinci ani, câştigătorul marelui premiu venea dintr-o familie cu 10 fraţi şi rămăseseră fără mamă. Suma de bani primită în cadrul concursului i-a ajutat să îşi asigure încălzirea cu lemne în iarna care a urmat. Băiatul a finalizat liceul şi între timp a ajuns student în Marea Britanie.

„În România sunt nenumărate localităţi în care sunt mulţi copii care au nevoie de ajutor, tandreţe şi iubire. În acelaşi timp, am convingerea că în România sunt alte mii de personalităţi care şi-ar putea permite să-i sprijine pe copiii din localităţile unde s-au născut, să le dea încredere, speranţă şi soluţii pentru un viitor mai bun. Cred că dacă acest model ar fi preluat, am putea construi un viitor mai bun pentru copiii noştri!”, a spus Constantin Chiriac. În cadrul evenimentului,  20 de elevi au primit premii substanțiale în bani, rucsacuri, dulciuri și câte o tabletă electronică.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

Primăria Iași
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 21, 2024

 O nouă ediție a „Marșului Vieții”. Primăria...