Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Firma care construiește supermarketul Kaufland de lângă Miroslava a cerut falimentul

Firma care construiește supermarketul Kaufland de lângă Miroslava a cerut falimentul. Constructorul sucevean Concret Construct AG, care se ocupa de construcția magazinului Kaufland din Galata, pe șoseaua Iași-Voinești, a solicitat falimentul la Tribunalul Suceava pe 9 septembrie 2024. Compania, înființată în 2007 și situată în Gura Humorului, a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 220,6 milioane lei și un profit net de 1,5 milioane lei.

Lucrările la supermarketul Kaufland din județul Iași au început în iulie 2024, având ca termen de execuție 24 de luni, iar autorizația de construcție a fost emisă de Primăria Iași pe 10 mai 2024. Situația acestui proiect rămâne incertă în contextul falimentului solicitat.

Citește și: În această săptămână se constituie Biroul Electoral Central

În primul semestru al anului 2024, peste 3.600 de companii din România au intrat în insolvență. Iar 72 dintre acestea sunt companii de impact, cu active de peste 1 milion de euro.

Sectorul construcțiilor reprezintă 20% din totalul insolvențelor, fiind afectat de creșteri ale prețurilor materialelor și dificultăți în accesarea finanțării. Aceste probleme, alături de incertitudinile economice și întârzierile în proiectele de infrastructură, contribuie la instabilitatea sectorului. Sursa: ziaruldeiasi.ro

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Ruginoasa

octombrie 24, 2024

Echipa pirotehnică a Detașamentului 2 de Pompieri...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Artefacte preistorice descoperite pe șantierul Spitalului Regional...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Încep lucrările de eficientizare energetică a Liceului...