Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Firma care furniza mâncare copiilor din Strunga a fost închisă. Nu avea autorizație de catering!

Firma care furniza mâncare copiilor din Strunga a fost închisă. Nu avea autorizație de catering!

Directorul DSVSA Iași, Gabriel Ciobanu, a declarat că inspectorii au verificat o firmă din comuna Strunga care a furnizat mâncare pentru elevii din zonă.

Firma a fost amendată cu 10.000 de lei pentru lipsa autorizației de catering, iar activitatea din restaurant a fost suspendată până la remedierea problemelor identificate.

De asemenea, s-au recoltat probe din materia incriminată și s-a constatat că 8 kilograme de materie primă de carne nu aveau elemente de identificare. Inspectorii au demarat o anchetă epidemiologică pentru a verifica eventualele riscuri pentru sănătatea publică.

Citește și 16 elevi din Strunga au fost spitalizați după ce au consumat sandvișuri distribuite la școală

Începând cu anul 2005, firma Consumcoop oferea elevilor din Strunga programul „Masa Sănătoasă”, gestionat de Dumitru Gavrilescu, Lăcrămioara Lucaci și Nicoleta Gorgos.

16 elevi din Strunga au fost spitalizați

16 elevi din Strunga au fost spitalizați după ce au consumat sandvișuri distribuite la școală. Mai multe ambulanțe de la SAJ Iași și o autospecială de transport victime multiple de la SMURD Iași au fost chemate de urgență în Strunga, unde 12 elevi de la școala locală au prezentat simptome de intoxicație alimentară după ce au consumat sandvișuri distribuite la școală în cadrul programului Masa Sănătoasă.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...