Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Firma responsabilă pentru controversata reabilitare a Bojdeucii lui Creangă va efectua lucrări de restaurare la Biblioteca Centrală Universitară ”Mihai Eminescu”

Firma responsabilă pentru controversata reabilitare a Bojdeucii lui Creangă va efectua lucrări de restaurare la Biblioteca Centrală Universitară ”Mihai Eminescu”. Firma IASICON a fost implicată în numeroase proiecte de restaurare a unor monumente istorice semnificative. În acest an, compania din Iași a câștigat licitații pentru lucrări la:

Biblioteca Centrală Universitară ”Mihai Eminescu” din Iași

Observatorul Astronomic din Iași

Biserica Evanghelică din Bistrița.

În 2023, IASICON a obținut contracte în valoare totală de peste 13.000.000 de lei pentru restaurarea a trei clădiri cu valoare de patrimoniu.

Citește și: Bojdeuca lui Creangă, de nerecunoscut!

La Biblioteca Centrală Universitară ”Mihai Eminescu” din Iași, cea mai veche bibliotecă publică din țară, firma a câștigat două contracte de reabilitare în 6 iulie și, respectiv, 28 noiembrie 2023, în valoare de 537.148 lei și, respectiv, 5.371.484 lei. Lucrările de restaurare și reabilitare a clădirii monument istoric includ realizarea unui nou acoperiș din tablă de zinc pentru a păstra volumetria originală, iluminare corectă a luminatoarelor, un sistem de desfumare pentru depozitele din subsol, modernizarea instalației de ventilare, înlocuirea grupului electrogen existent, implementarea unui sistem complet de monitorizare video și soluții pentru remedierea deteriorărilor apărute în urma intervențiilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

Primăria Iași

mai 17, 2024

În perioada 16-19 mai se vor duela...
Primăria Moțca

mai 17, 2024

Sâmbătă, 18 mai, în comuna Moțca, va...
Primăria Schitu Duca

mai 17, 2024

Săptămâna aceasta, au demarat lucrările pe un...