Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Fonduri europene pentru reabilitarea Complexului muzeal de la Cucuteni

Fonduri europene pentru reabilitarea Complexului muzeal de la Cucuteni.

Complexul muzeal de la Cucuteni, județul Iași, va fi reabilitat cu ajutorul unui împrumut făcut către Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

Împrumutul va fi înaintat de Guvernul României și va avea o valoare de aproximativ 410 milioane euro. În total, în țară , din această sumă vor fi reabilitate și construite 14 obiective culturale.

Directorul Complexului Muzeal Național „Moldova” din Iași, Andrei Apreotesei a anunțat că, la nivel național, proiectul a fost acceptat de Ministerul Culturii, care va fi ordonator de credite.

Constituit în urmă cu aproximativ 40 de ani

Complexul Muzeal de la Cucuteni a fost constituit în urmă cu aproximativ 40 de ani. Lucrările de restaurare prevăd construirea unei căi de acces, amenajarea unei parcări în zonă și racordarea la rețelele de utilități.

Citește și Brutăriile, patiseriile și magazinele alimentare luate la control de inspectorii DSVSA Iași. Ce amenzi s-au aplicat

„Întregul proiect prevede racordarea utilităţilor, în primul rând, fiindcă acolo nu avem utilităţi deloc și de aceea pe timp de iarnă muzeul este închis. Totodată, proiectul mai prevede și calea de acces, prevede și o parcare. Lucruri care, practic, sunt o normalitate şi trebuie, inclusiv cu muzeul de la Cucuteni să venim în întâmpinare şi să venim în prezent cu el, chiar dacă el face legătura foarte bine cu trecutul„, a declarat Andrei Apreotesei.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...