Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Forum investițional organizat de Banca Națională a României la Iași

La Iași are loc un Forum investițional organizat de Banca Națională a României, în colaborare cu Patronatul Proiectanților în Construcții. În cadrul deschiderii, ministrul finanțelor, Marcel Boloș, a subliniat importanța dezvoltării infrastructurii rutiere și feroviare.

Marcel Boloș a menționat oportunitățile pe care Moldova le are în acest moment, în special în domeniul infrastructurii de transport. El a evidențiat două proiecte majore: Autostrada A7 și Autostrada A8, incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență. De asemenea, linia de cale ferată reprezintă un alt proiect important pentru regiune, aflat în faza de documentare tehnico-economică.

În completare, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că dezvoltarea Moldovei trebuie să se concentreze pe trei domenii principale: transporturi, sănătate și educație. Rafila a subliniat rolul Universității de Medicină și Farmacie din Iași în formarea tinerilor medici. El a menționat și inaugurarea viitorului Spital Regional de Urgență din Iași, care va atrage și motiva tinerii medici să rămână în țară datorită condițiilor de lucru moderne.

Citește și: VIDEO. Poli Iași s-a impus cu puțin noroc și multe emoții în fața celor de la Unirea Slobozia (1-0)

Directorul Agenției de Dezvoltare Nord-Est, Vasile Asandei, a anunțat că Regiunea Nord-Est va beneficia de fonduri în valoare de 1,75 miliarde de euro. Aceste fonduri vor putea fi accesate atât de sectorul privat, cât și de cel public. Aproximativ jumătate din fonduri sunt destinate direct mediului privat, dar majoritatea proiectelor publice vor implica firme private pentru implementare. O parte semnificativă din acești bani va fi alocată cercetării, inovării și transferului tehnologic, domenii esențiale pentru dezvoltarea regiunii.

Astfel, forumul investițional de la Iași se concentrează pe inițiative strategice ce vizează modernizarea regiunii Moldova.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...