Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Fosta fabrică de Țigarete, în proces de vânzare

Fosta fabrică de Țigarete, în proces de vânzare. Majoritatea activelor fostei fabrici de Țigarete din Iași sunt în curs de vânzare către firma Berăria H din București, care a câștigat o licitație în august 2023. Tranzacția nu este încă finalizată, iar un posibil motiv al întârzierii ar putea fi legat de intabularea terenului de sub clădirea deținută de Ministerul Culturii.

Ministerul și-a exercitat dreptul de preempțiune doar pentru o parte din teren și construcții, iar Berăria H va achita restul prețului după finalizarea dezmembrării.

Citește și: Forțele ruse au lansat un atac asupra Ucrainei în apropierea graniței cu România

Fosta fabrică de Țigarete, în proces de vânzare

Fostul depozit de tutun, un monument istoric, nu face parte din vânzare. Acesta, fiind în proprietatea Ministerului Culturii. De asemenea este gestionat de Complexul Muzeal Național Moldova Iași, care intenționează să amenajeze un muzeu dedicat arheologiei industriale.

Tranzacția implică un teren de 35.812 mp și construcții de 4.902 mp în ruină. Toate acestea cu un preț de pornire de 28,2 milioane lei. Berăria H, câștigătoarea licitației, administrează cea mai mare berărie-restaurant din sud-estul Europei, situată în fostul pavilion al Industriei Grele Sovietice din Parcul Herăstrău, București. Sursa: apix.ro

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...