Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Fostul Cinema Victoria va beneficia de o nouă faţadă. Acum 60 de ani, a avut loc inaugurarea clădirii

Fostul Cinema Victoria va beneficia de o nouă faţadă. Acum 60 de ani, a avut loc inaugurarea clădirii. După intrarea și holul inițiale, se va proceda acum la restaurarea și a părții laterale din dreapta a fostului cinematograf Victoria.

Ateneul Național din Iași a gestionat clădirea în ultimii șase ani. Acesta a inițiat o nouă licitație pentru renovarea imobilului situat în Piața Unirii. Lucrările destinate reparației fațadei de la intrare și restaurării foaierului au fost finalizate anul trecut.

Citește și Piață de Crăciun la Ateneul Național din Iași

Licitațiile anterioare au avut valori estimate de 735.000 și, respectiv, 756.000 de lei. Actuala procedură are un cost inițial de 900.000 de lei. Durata șantierului va fi aceeași, adică de 4 luni, așa cum au fost și lucrările din pachetele anterioare. Termenul limită de înscriere la licitație este 27 decembrie. Ofertele vor fi evaluate în funcție de preț (reprezentând 90% din punctaj). De asemenea, se va ține cont și de perioada de garanție oferită în plus față de minimul de 36 de luni.

Renovarea fațadei și consolidarea aticului sunt lucrările propuse pentru edificiul în cauză.

Potrivit caietului de sarcini, clădirea are accesuri pe toate cele patru fațade. Fațada nordică, care urmează să fie renovată, dispune de mai multe accesori către diverse spații concesionate sau cu alte destinații, cum ar fi magazine, birouri de servicii descentralizate ale Municipiului Iași, galeriile Uniunii Artiștilor Plastici, dar și o evacuare directă din sala de spectacole. Se menționează că această sală este una dintre cele mai mari din Iași, cu o capacitate de 800 de locuri.

Află și despre: Autorizația de construire a Sălii Polivalente „Regina Maria” a fost emisă de către Primăria Iași.

Documentaţia menţionează şi că nu a putut fi găsită cartea tehnică a construcţiei, „astfel încât, pe baza expertizelor anterioare consultate şi a documentării prin interviu, s-a dedus anul de începere a construcţiei imobilului ca fiind 1958, pentru a fi finalizată în 1963”.

De asemenea, aticul cu trafor – zidăria ornamentală cu goluri din partea superioară a clădirii, care urmează să fie restaurată acum – a fost adăugat câţiva ani mai târziu. 

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

aprilie 12, 2024

12 consilieri de probațiune din județul Iași...
Primăria Iași

aprilie 12, 2024

Licitația pentru construcția noului depou din Dacia...
Primăria Iași

aprilie 12, 2024

Restricții de circulație pe Bulevardul Socola. Pe...
Primăria Târgu Frumos

aprilie 12, 2024

Ansamblu de dansuri populare la Târgu Frumos....