Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Fostul combinat Fortus a reintrat în proprietatea statului

Combinatul de Utilaj Greu Fortus din Iași, construit în perioada socialistă, a revenit în proprietatea statului după zece ani, marcați de insolvențe, faliment și proceduri de reorganizare. Potrivit unei Hotărâri de Guvern publicate pe site-ul Secretariatului General al Guvernului în ultimele zile ale anului trecut, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) a preluat activele Fortus pentru a stinge o datorie către bugetul statului în valoare de 238 de milioane de lei.

Vezi și: Deputatul PSD Marius Ostaficiuc: ”Bugetul României nu se construiește cu circ! Scenele scandaloase din Parlament trebuie sancționate”

În prezent, terenurile fabricii au fost preluate de către AAAS ca active. Ele au fost înregistrate ca bunuri în domeniul public al statului. Fabrica nu mai funcționează, iar obiectivul AAAS este să valorifice activele preluate. Acestea includ o platformă industrială proprie de aproximativ 1,4 milioane de metri pătrați. Deasemena, cuprinde atât spații principale, cât și anexe, împreună cu diverse clădiri.

Aproximativ 40 de hectare se află în intravilanul municipiului Iași. Terenurile consolidate reprezintă aproximativ 680.000 de metri pătrați, în timp ce restul până la 1,4 milioane de metri pătrați constau în terenuri separate, unele dintre ele fiind interspersate cu terenuri deținute de Primăria Iași sau de alți proprietari.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...