Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Gramma Wines din Iași cucerește Berlinul cu patru medalii de aur

Gramma Wines din Iași cucerește Berlinul cu patru medalii de aur

Gramma Wines din Iași Cucerește Berlinul cu Patru Medalii de Aur

Gramma Wines, un producător de vinuri din județul Iași, a câștigat patru medalii de aur la Berliner Wine Trophy 2024. Aceasta este cea mai prestigioasă competiție internațională de vinuri, desfășurată în Germania.

Concursul reunește anual producători și distribuitori din întreaga lume. În acest an, competiția a avut loc între 27 iulie și 4 august. Gramma Wines a obținut o medalie Grand Gold și trei medalii de aur. Medalia Grand Gold este singura din România obținută la acest concurs.

Citește și: Neamț: Avarie de apă

Pe lângă Gramma Wines, au concurat vinuri de la Crama Gîrboiu, Crama Ceptura, Crama Budureasca, Domeniile Averești, Cramele Recaș și altele din Franța, Australia, SUA, Republica Moldova, Italia și Spania. În total, peste 13.000 de vinuri din 40 de țări au fost prezentate și evaluate de 400 de experți internaționali.

Marian Olteanu, proprietarul Gramma Wines, a declarat: „Rezultatele nu ne-au surprins, deoarece ne menținem standardele de calitate în producție de 15 ani. Plantarea noilor vii și descoperirea solului bogat în minerale au contribuit la succesul nostru.”

În 2019, Gramma Wines a obținut o medalie de aur cu un vin rose. Compania deține o cramă cu o capacitate de producție anuală de 100.000 de litri, echivalentul a 133.000 de sticle. Cea mai scumpă sticlă de vin produsă costă 600 de lei, cu o producție anuală de 4.000 de sticle.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...