Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Hotelul IRO a găzduit până în prezent aproape 4.000 pacienţi oncologici

Hotelul IRO a găzduit până în prezent aproape 4.000 pacienţi oncologici.

Aproape 4.000 pacienţi oncologici din zona Moldovei, Constanţa, Bucureşti, Hunedoara, Caraş Severin au beneficiat, în ultimii 8 ani, de cazare gratuită la hotelul Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iaşi. Aceasta este prima unitate medicală din ţară cu unitate de cazare pentru proprii pacienţi.

Persoanele care se află departe de casă pot beneficia de ședințe de radioterapie prescrise de medicul radioterapeut la hotelul IRO. Hotelul a fost inaugurat special pentru pacienții oncologici în mai 2016.

Astfel, acești bolnavi nu mai trebuie să facă naveta zilnic până acasă sau să caute chirie în Iași. Hotelul dispune de 70 de camere, cu unul, două sau trei paturi, situate la etajele 1 și 2 și dotate cu toaletă proprie, televizor, frigider și mobilier similar celui dintr-o cameră de hotel. Fiecare etaj are și o sală de mese cu bucătărie, pentru confortul pacienților.

Amplasat în cartierul Tătărași, pe strada Ion Creangă, nr. 5 bis, hotelul IRO oferă o soluție convenabilă pentru cei care necesită tratament de radioterapie departe de locuința lor.

Citește și Spitalul Clinic Căi Ferate Iaşi scoate la concurs un post de infirmieră

„Noi le oferim cazarea gratuit, iar hrana şi-o asigură ei. Când au programate şedinţele de radioterapie sunt chemaţi telefonic să coboare cu liftul în buncărul de la -2, iar apoi urcă în camere.  Acum sunt ocupate 57 din cele 70 de camere ale hotelului. Stau aici în funcţie de numărul de zile de terapie prescris de medic, de la minimum 5 zile şi până la 7 săptămâni”, a explicat angajata de la recepţia hotelului de 3 stele. Personalul medical asigură permanenţa 24 de ore din 24.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...