Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Iașiul va avea un nou stadion în câteva luni

Iașiul va avea un nou stadion în câteva luni. Primarul Mihai Chirica a anunțat că lucrările pentru noul stadion din Iași ar putea începe în câteva luni. Proiectul stadionului va fi actualizat, iar documentația va fi finalizată în maxim patru luni. SC Design Projects Solutions SRL a câștigat licitația pentru realizarea documentației, în valoare de 312.375 lei cu TVA.

Stadionul va fi situat în zona Cicorei, aproape de ERA Shopping Park. Parcela de teren disponibilă are 45 de hectare. Pentru începutul lucrărilor, sunt alocați 100 de milioane de lei, obținuți printr-un împrumut de la BRD. Investiția totală este estimată la 550 de milioane de lei, adică aproximativ 113 milioane de euro.

Citește și: 81,47% procentul de promovare la Definitivat

Primarul a precizat că stadionul va fi inspirat din geometria coroanei Regelui Ferdinand I. Arena va avea două niveluri de gradene și diverse funcții pentru spectatori. Stadionul va include restaurant, cafenea, muzeu dedicat echipei FC Politehnica Iași și magazin de articole sportive. Vor fi disponibile locuri de parcare, spații comerciale și grupuri sanitare.

Inițial, stadionul era planificat în zona Moara de Vânt, dar s-a decis mutarea în zona Cicorei. Nou amplasament are legătură directă cu șoseaua de centură și viitoarea Autostradă A8. Analiza a indicat că zona Cicorei este mai sigură în caz de urgențe și catastrofe.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...