Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Iașul se numără printre orașele cu cea mai accesibilă bere la draft

Iașul se numără printre orașele cu cea mai accesibilă bere la draft. Într-un clasament ce analizează prețurile pentru o bere la draft de 0,5 litri în peste 250 de orașe din Europa, Târgu Mureș, Sibiu și Iași se numără printre destinațiile cu cele mai accesibile prețuri. Prețul mediu al unei beri la draft în Londra, a crescut în acest an la aproximativ 7 euro. Asta comparativ cu media de 6 euro în 2022. Cel mai accesibil preț pentru o bere la draft în Europa este în orașul maghiar Szeged, cu un preț mediu de 1,31 euro. Pe locurile următoare în clasament s-au situat orașele Szczecin din Polonia (1,37 euro), Presov din Slovacia (1,40 euro) și Burgas din Bulgaria (1,48 euro).

Citește și: Noua stradă din centrul Iașului, gata să fie deschisă traficului.

În top cinci în Europa s-au poziționat orașul Târgu Mureș, cu un preț mediu de 1,51 euro. Acesta este urmat de două orașe din Bosnia și Herțegovina, Mostar (1,53 euro) și Banja Luka (1,53 euro). Dar și orașul Vladivostok din Rusia (1,55 euro). Printre orașele cu cele mai mici prețuri se regăsesc și Sibiu (1,61 euro) și Iași (1,61 euro).

Țările nordice și Elveția înregistrează cele mai mari prețuri pentru o bere.

Cel mai scump oraș pentru consumul de bere este Tromso din Norvegia, unde prețul ajunge la 9,40 euro. Acesta este urmat în clasament de Bergen (9,27 euro) și Reykjavik din Islanda (9,16 euro). Un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică indică faptul că România și Marea Britanie sunt printre țările europene cu cel mai ridicat consum de alcool. Studiul compară consumul din 33 de țări membre ale organizației.

Vezi și: Acces parțial restricționat pe strada General Berthelot.

Conform acestui raport, 40% dintre bărbații români recunosc că depășesc limita normală de consum. În plus, femeile din România încep să consume alcool într-o măsură crescută, 19% dintre ele raportând un consum excesiv, clasându-se astfel pe locul cinci în top după femeile din Marea Britanie, Luxemburg, Danemarca, Germania și Statele Unite.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram, pentru a fi la curent cu toate informațiile din județ!

Primăria Iași

aprilie 19, 2024

Direcția Exploatare Patrimoniu organizează o licitație publică...
Primăria Iași

aprilie 19, 2024

Podul de Piatră din Iași, monument emblematic...
Primăria Ungheni

aprilie 19, 2024

În comuna Ungheni, din județul Iași, este...
Primăria Iași

aprilie 19, 2024

Astăzi încep lucrările la Spitalul Regional de...